VOLVER A INICIO
  Presentació
  Discografia
  Comprar CD
  Principals espectacles
  Altres espectacles
  Agenda de concerts
  Fotografies
  FaceBook
   
  Tornar a inici
  E-mail

Fotografia de Sergi García

el grup Urbàlia Rurana porta més de tres dècades conreant el seu estil particular de música popular valenciana i mediterrània, fidel a la seua idea fundacional d’acostar la música tradicional valenciana a les influències d’altres països de la ribera del mar Mediterrani, un món i una mar que per a ells és un espai d'evocació i d'inspiració constant.

Des de 1990, amb una trajectòria regular que els ha portat a escenaris i festivals de tot arreu de la península Ibèrica i molts altres països d'Europa, amb set treballs discogràfics, diversos premis i el reconeixement de crítica i públic, ha esdevingut una de les formacions fonamentals del folk valencià.

El grup, a més, ha tingut una participació activa en la promoció i creació de festivals de música d’arrel (Cant al Ras de Massalfassar, Festacarrer d’Ondara i Xàbia Folk, entre altres).

Són de destacar algunes de les seues col·laboracions amb altres formacions i artistes de prestigi en espectacles i produccions discogràfiques: amb el grup català Primera Nota (Folk Nou, 1997), amb el músic piemontés Maurizio Martinotti («Canti delle terre del riso», 2000; Territoris amables, 2002) i amb la banda valenciana La Romàntica del Saladar («La vespra i la festa», encara en programació).

El grup en l'actualitat està format per músics de diverses comarques valencianes (la Ribera, la Marina, el Comtat i l'Horta de València) i presenta repertoris diversos en format de concert («Sarau mediterrani» i «La vespra i la festa»), de ball («Sarau a la plaça») i inclús de repertori nadalenc («Cançons de Nadal valencianes»), a més del seu concert antològic «Urbàlia Rurana. 30 anys de camí», una selecció de cançons de tots els seus 7 treballs discogràfics i d’altres propostes per al futur..
Jaume Gosàlbez Vallés: dolçaina, saxo, tarota, flauta i veu
Carles Gil: acordió, mandolina i veu
Toni Torregrossa: guitarra, guitarró i veu
Joan Buigues: tuba i veu
Bernat Pellisser: percussions i veu